Sara Forster- Ny tyskrepresentant

Av | 30 mars, 2021

 

 

Jag heter Sara Forster och är ny tyskrepresentant i Språklärarnas riksförbund, för vilket jag ödmjukt tackar för förtroendet! Att jag över huvud taget blev tysklärare har jag min fantastiske tysklärare på högstadiet att tacka, som med lust och engagemang visade att tyska kunde vara roligt. I min ryggsäck har jag bland annat ett förstelärarskap i språk, en nordisk masterexamen med inriktning mot undervisning i skolan från Linnéuniversitet samt flera genomförda fortbildningar i Tyskland. Jag kan helt enkelt inte få nog av varken lärande eller språk. Sedan examen undervisar jag tyska och svenska på en gymnasieskola.

 

I vanliga fall är jag ämnesansvarig för moderna språk på min skola, men det fick inte plats i min tjänst denna termin, vilket kanske är lika bra då mina kollegor och jag försöker hålla oss över ytan och inte riktigt mäktar med utveckling av ämnet moderna språk. Samtidigt vet jag att vi nog kanske aldrig har utvecklat undervisningen så mycket som vi gör nu, när vi ständigt provar nya digitala verktyg, reflekterar över undervisningen och funderar kring alternativa examinationsformer. Jag är övertygad om att det leder till att eleverna utvecklar sina språkkunskaper, samt att de värdesätter den tid de får med oss lärare både i klassrummet och bakom skärmen. Språk kan och ska vara engagerande och roligt, precis som min gamle tysklärare visade mig för tjugofem år sedan. Jag hoppas att min lust för språk ska smitta av sig även på er. Till det andra numret av Lingua kommer min första ämnesspaning för tyska, där jag blickar inåt, mot hjärnan. Bis dann! 

 

Ni hittar min nystartade youtubekanal här.