Modersmål

Välkomna till Språklärarnas Riksförbund modersmål!

 

Allmän information om modersmål:

1-Skolporten Info om modersmålsundervisning, den nya timplanen, olika artiklar
om modersmål, m.m.
2- Institutet för språk och folkminnen

Skolverket tillsammans med Isof bjuder på en digital konferens den
22:a och den 23:e februari (v. 8) med fokus på erfarenhetsutbyte och inspiration till modersmålslärare i jiddisch, meänkieli och romska.

3-Statistik från Skolverket

Modersmålslärare:
Modersmålslärare Grundskolan - Personal 2019-2020
Elever:
Elever i grundskolan 2019-2020

4- UNESCOs hemsida angående den internationella dagen för modersmål 2021: Den dagen
instiftades av UNESCO år 1999 som ett sätt att varje år lyfta fram språklig och kulturell mångfald.

 

 

 

 

PRESENTATION:

Mitt namn är Agustín Riverol och kommer ursprungligen från Lanzarote, Kanarieöarna i Spanien. Jag har studerat och arbetat i Sverige i snart 17 år och bor i Vasastan i Stockholm.

Jag har en kombinations utbildning, filosofi master- och lärarexamen med inriktning på spanska och engelska från Stockholms Universitet.

Jag har arbetat på grundskolor och gymnasieskolor i Storstockholm som lärare i moderna språk, men för två år sedan började jag som modersmålslärare och studiehandledare på Språkcentrum som tillhör Stockholms stad. Jag är också lärare i en åk 6 där jag undervisar spanska som moderna språk.

Som modersmålslärare undervisar jag elever från förskoleklass upp till åk 9. Jag tycker att min roll är en viktig länk mellan skolan och eleverna. Att dessutom kunna få möjlighet att hjälpa spansktalande elever med språket, som är nyckeln till det svenska samhället är mycket intressant och berikande. Det är verkligen ett härligt och givande arbete jag har!

Ett annat stort intresse är matlagning och jag tycker om att experimentera med nya rätter som jag testar på familj och vänner. Ht 2013 deltog jag i det populära TV programmet ”Halv åtta hos mig”.

Innan jag började plugga på Stockholms universitet var jag Representant för Lanzarotes Turistråd i Norden med bas i Stockholm.

Fr. o. m. den 17:e november 2020 är jag modersmålrepresentant för Språklärarnas Riksförbund i hela Sverige. Vilken spännande utmaning!

Jag ska börja så fort som möjligt att ange viktig information om kurser, aktiviteter och allt annat angående vår roll som modersmålslärare, både i Sverige och utomlands.

Ett stort tack till Språklärarnas Riksförbund för att jag fått den stora äran att vara er representant. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med mina kollegor i hela Sverige med syftet att vi ska lära oss av varandra och utvecklas tillsammans. Genom att dela erfarenheter och idéer är vi starkare

 

Med vänliga hälsningar,

Agustín Riverol.

Ansvarig modersmål
Agustín Riverol
modersmal@spraklararna.se