Kronobergs län

 

SPRÅKINSPIRATIONSDAGEN

Datum: 2 oktober 2024

Plats: Linnéuniversitetet i Växjö

Språklärarnas riksförbund i Kronoberg i samarbete med Linnéuniversitetet och Kalmar Växjö Språklärarnätverk anordnar en Språkinspirationsdag hösten 2024.

Den 2 oktober 2024 är det åter dags för språklärare från Växjö och regionen att samlas för en Språkinspirationsdag och teman för detta års konferens är AI och de nya ämnesplanerna. 

Förmiddagen bjuder på två föreläsningar av experter inom AI och undervisning, samt en om betygsättning i allmänhet och de nya ämnesbetygen på gymnasiet i synnerhet. Nytt för i år är att vi kommer ha två allmänna workshops, som ska fungera oavsett vilket språk man har som sitt ämne (inklusive SVA). Under dessa två pass kommer man ha möjlighet att pröva en mängd olika AI-verktyg med assistans av den oerhört kunnige Joel Rangsjö. Tanken är att ett pass ger tillräckligt med tid att pröva olika verktyg, men man kan gå på båda om man vill. Vi rekommenderar dock att man går på ett pass inom sitt språk.

Denna kompetensutvecklingsdag organiseras av den ideella föreningen Språklärarnas riksförbund Kronoberg, i samarbete med Linnéuniversitetet, Kalmar-Växjö Språklärarnätverk och Växjö kommun, och riktar sig till språklärare på högstadiet och gymnasiet, samt lärarstudenter som studerar språk som ett av sina ämnen. 

Ytterligare information, inklusive ett detaljerat program för dagen och blankett för anmälan, hittar ni på vår hemsida. Alla workshops är inte bestämda än, men programmet kommer efter hand att uppdateras när detta är klart. Hör gärna av er till oss om ni har frågor om dagen.

Programmet till Språkinspirationsdagen den 2 oktober 2024 är preliminärt och kommer uppdateras löpande. Årets teman är AI samt läroplanerna. 

Språkinspirationsdag 2024 program (1)

Anmäl dig via länken nedan!

Länk till anmälan

 

Mer information kommer snart!

 

Är du nyfiken på styrelsearbetet? Tveka inte att kontakta oss!

Styrelsen

Ordförande: Oskar Rydblom (eng, jap)

Vice-ordförande: Carina Barkéus (eng, fr)

Sekreterare: Erika Zaar (sp, eng)

Kassör: Tomoko Yamashita Martin (jap)

Ledamöter:

Jakob Winnberg (eng)

Johan Nord (eng)

Ylva Jonsson (sp, ty)

Martin Olsson (fr, eng)

Selma Mahmutspahic Shehadeh (sva)

Lea Blixt (en, sp)

Valberedning

Nina Karlström

Kontakt

oskar.rydblom@vaxjo.se

Följ oss på Facebook!
@SprakRixKron