Música, Musik, Music, musique!

Av | 2 december, 2023

FAQ

Vad är Torneo de música, der Superhit, the Great Music Showdown, la Coupe des chansons?

Det är en musiktävling i de fyra olika språken. Varje vecka möts två sånger i respektive språk i en duell där eleverna röstar på sin favorit tills det bara finns en sång kvar per språk: vinnaren! För att arbeta med sångerna får läraren tillgång till pedagogiskt material skapat av respektive projektgrupp. Detta material finns tillgängligt på respektive språks tävlingssida på www.spraklararna.se.

Hur länge håller tävlingen på?

Tävlingen börjar i januari och avslutas i mars-april 

Hur anmäler jag mig och min grupp/mina grupper?

Deltagandet i dessa musiktävlingar är reserverat för medlemmar i Språklärarnas riksförbund. När du som betalande medlem har loggat in på hemsidan www.spraklararna.se kan du anmäla sig och dina elever till de olika tävlingarna. Gå till sidan för respektive tävling, under språken i menyn högst upp på sidan. 

Inte medlem än? Här kan du bli det: https://spraklararna.se/medlemskap/ 

Har du betalat medlemskap men kommer inte in på sidan?

Sidan uppdateras manuellt av vår it-ansvariga. Detta sker på fritiden, så vi ber om lite tålamod om du nyligen blivit medlem. Vi jobbar så fort vi kan men skulle det uppstå problem är det bara att maila till spri.konferens@gmail.com

Hur loggar man in på hemsidan?

Du loggar in på hemsidan med ditt Arcmember-konto. Gå till https://spri.arcmember.net/ och klicka på ”glömt lösenord” om du inte redan har en inloggning eller om du har glömt dina inloggningsuppgifter. Då får du ett mail med en länk för återställning av kontot och du kan välja ett nytt lösenord.

Hur gör man för att rösta?

Varje vecka publiceras en qr-kod på respektive musiktävlings sida, via koden kommer du åt röstningslänken.

Kan man registrera sig efter tävlingsstarten?

Ja, du kan registrera dig under hela tävlingsperioden, men du kan inte rösta i de tävlingar som varit eftersom veckans omröstning stängs varje fredag kl 16.00.

Måste man göra alla övningar?

Nej, varje lärare bestämmer själv hur många eller få övningar som klassen ska göra.

För vilken årskurs passar musiktävlingen?

Musiktävlingen passar för alla årskurser, men den är bäst från åk 8. 

Hur gör vi på sportlovet?

Du bestämmer själv om du vill delta under lovveckan. Eleverna kan lyssna hemma och maila dig så att du får gruppens resultat, om du vill/kan läsa mailen under lovet. Annars är det bara att hoppa in igen veckan efter lovet.

Hur väljs låtarna ut?

Respektive projektgrupp väljer ut aktuella låtar och kända artister som representerar mångfalden i språket.

Passar låtarna i skolsammanhang?

Ja, låtarna väljs ut och granskas av respektive projektgrupp, men du som lärare avgör så klart vad som passar dina elever bäst.