Startsida

Nyheter

Spri 2022 Språklärarnas riksförbund 2022 - Under 2022 har Språklärarnas riksförbund expanderat och satsat bland annat på att utveckla sin digitala verksamhet och medlemsrekrytering.  Här är en bråkdel av allt förbundet har gjort och vad du som medlem kan förvänta dig:  Publicerat fyra nummer av Lingua… Läs mer »
Pressmedelande – Modersmålsundervisning -     För oss i Språklärarnas riksförbund är det viktigt att visa vår ståndpunkt, även om det är mellandagar och fredagkväll. Idag har vi i nyheterna kunnat läsa om hur SD genom en utredning om modersmålsundervisningen hoppas hitta belägg för att slopa… Läs mer »
Pressmeddelande – Skolinspektionen -   Skolinspektionen släppte på måndagen den 5 december rapporten Skolans arbete för kvalitet i undervisningen moderna språk i – Undervisning för kommunikativ förmåga. I rapporten konstaterar man att många av de brister som fanns i deras senaste inspektion riktad mot… Läs mer »
Webinarium med Skolinspektionen 25/1 - Skolinspektionen har granskat undervisningen i moderna språk i en tematisk granskning och nu kan vi alla läsa rapporten "Skolans arbete för kvalitet i undervisningen i moderna språk - Undervisning för kommunikativ förmåga". Rapporten hittar du från och med idag på… Läs mer »
Musikturné Torneo de música 2023 - Till alla våra medlemmar som undervisar i spanska: Vi är redo! Vi vet vilka 16 låtar på spanska som kommer att tävla i Torneo de música 2023. Varje år är tusentals elever och lärare delaktiga i att ta fram den… Läs mer »
Der Superhit 2023 - Im Januar geht’s los! Nachdem unsere spanischen Kolleg:innen schon seit ein paar Jahren erfolgreich den Torneo de Música organisieren, starten wir nun auch einen deutschen Musikwettbewerb: den Superhit 2023. Gemeinsam mit unseren Schüler:innen wollen wir den besten deutschsprachigen Song des… Läs mer »
Flerspråkighet berikar -   Tisdagen 22/11 publicerades en insändare i både Dagens Nyheter och Uppsala Nya Tidning med namnet Gör engelska till ett gemensamt EU-språk. Även om skribenten har goda tankar om ökad rörlighet inom EU håller vi inte med om att detta… Läs mer »