Femstad

Femstad

Vill du läsa engelsk litteratur? Vill du samtala på engelska? Vill du diskutera hur texter kan användas i klassrummet? Ja, men då ska du förstås anmäla dig till vår seminarieserie som vi drar igång i höst. Du hittar all information om serien och länk till anmälan i dokumentet nedan. Självklart tror och hoppas vi att din arbetsgivare ska säga ja, men behöver hen ytterligare skäl varför detta är ett ypperligt tillfälle för fortbildning kan du få ett dokument som vi riktar direkt till arbetsgivaren. Hör av dig i så fall!

Vi ser fram emot spännande läsning, goda diskussionsstunder och förstås nya infall för klassrummet!

Här hittar du dokumentet!

Hälsningar Styrelsen, Femstad, via Ulrika Arvidsson

 

Årsmöte 2015 i lokalförening femstad läggs till handlingarna.

Så träffades vi alltså ett 15-tal medlemmar torsdag 23 april för årsmöte 2015. ÅrsmIMG_1067ötet inleddes festligt genom att vi tog tillfället i akt och firade Georgia Wilhelmsson för den fina utmärkelsen European Quality Label som hon, kollegor och elever har tilldelats för Etwinning-projekt “What’s Up in Europe”. Därefter följde årsmöteshandlingar med intressanta diskussioner. Bland annat kunde vi presentera den seminarieserie som vi ämnar dra igång inför hösten. Positiva hurrarop fick vi för detta och förstås för vårt fika :).

Vi hade därefter glädjen att få lyssna till Lars Wallin som på ett underhållande och inspirerande sätt berättade om sina resor och möten med Australiens urbefolkning, aboriginerna. Förutom att Lars berättade på ett medryckande och mycket underhållande sätt, spelade han också didgeridoo – vilket vi också fick prova på.

Stort tack alla!
Ulrika Arvidsson, ordförande lokalavdelning femstad

 

 

Årsmöte 2015
Hjärtligt välkomna till Margregegärdeskolan, Uddevalla torsdag 23 april kl. 18.Femstad
Du hittar information och anmälningsformulär: här

Hjärtligt välkomna!

 

Nu finns material från engelsklärardagen den 7 oktober på Ingid Segerstedts gymnasium i Göteborg här på sidan. Klicka här för att komma till presentationerna.

 

Tysklärardagarna 18-19 oktober 2014 på Pedagogen i Göteborg

Anmäl dig här:

https://docs.google.com/forms/d/19WYJEmr4VDG4tWd-xFfKe42eJwoiBxBaeMSVtLV_K-w/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

Bindande anmälan

27:e Tysklärardagarna i Göteborg
Lördag 18 oktober – Söndag 19 oktober 2014 på Pedagogen
Kostnad: 690 kr per person.
Pensionärer 350 kr
Lärarstudenter 100 kr.
(Priset inkluderar kaffe/te/mineralvatten med fikabröd.)

Sista anmälningsdag: 1 oktober 2013.
Mer information fås på tel. 031-13 36 84, 0737-04 42 68, 

oktavia.marquardt@goteborg.goethe.org
www.goethe.de/schweden
Postadress: Goethe-Institut, Viktoriagatan 26, 411 25 Göteborg,

 

Årsmöte – Språklärarna femstad

Tisdag 22 april, Margretegärdeskolan, Uddevalla
Du hittar information och anmälningsformulär här:
SPRI Femstad inbjudan – årsmöte 2014

Workshop med Leif Johansson 9 april 2014
Hjärtligt välkommen till vår workshop med Leif Johansson då vi kommer lära oss hur man kan använda skärminspelningsverktyg vid responsgivning till elever.
Du hittar information och anmälningsformulär här:
SPRI Femstad inbjudan – april 2014


Fransklärardag
 i Göteborg 1 mars 2014. Mer information hittar du här:

Franskprogram 2014

Seminarium med Al Henry 19 november 2013
Så har det blivit dags för höstens andra sammankomst. Den här gången jobbar vi tillsammans med bedömning av skriftlig produktion med engelska som exempel. Du hittar inbjudan till vårt seminarium med Al Henry här: SPRI Femstad inbjudan – nov 2013.
Anmäl dig enligt instruktionerna i inbjudan – helst senast i morgon, måndag 4 november så att vi hinner skicka dig artiklarna.

Hjärtligt välkommen önskar styrelsen!

 

Workshop med Andreas Grundtvig
Så har vi i femstad fått inspiration och mycket tänkvärt från Andreas Grundtvig och hans workshop i kväll. Både praktiska, konkreta tips men också

bilddiskussioner och resonemang kring hur vi hjälper eleverna att hitta sina inlärningsmetoder och sina olika intelligenser och på det viset hjälper dem att nå än längre i sin språkutveckling. Kul att få prova på att “klura ut” och förstå ett språk som man absolut inte kan. Vi kommer även lägga ut Andreas presentation här inom kort.

Tack än en gång Andreas!

Ulrika Arvidsson
ordförande Språklärarna i femstad

Välkommen till Språklärarnas riksförbund – femstad!

Då var det dags för en ny termin med nya utmaningar. Här i lokalföreningen femstad kan vi nu presentera två aktiviteter för hösten. Först ut är Andreas Grundtvig som vi hälsar välkomna till Uddevalla måndag 30 september (se inbjudan nedan). Andreas kommer att hålla en workshop med den spännande titeln – “The Krypton Factor”. Hjärtligt välkomna!

Inbjudan till Workshop med Andreas Grundtvig 30 september

Tisdag 19 november tar vi oss sedan till Högskolan Väst och träffar åter Al Henry för en gemensam workshop. Temat denna novemberkväll blir bedömning. (inbjudan med detaljerad info kommer lite längre fram). Som tidigare gånger kommer vi att distribuera ett förberedelsematerial till deltagarna.

Förutom våra två programpunkter här i lokalavdelning femstad rekommenderar vi förstås också tysklärardagarna i Göteborg som äger rum 19-20 oktober. Nedan finns länk till inbjudan.
Tysklärardagar 19-20 oktober

Som alltid, tveka inte att kontakta oss om ni har förslag på programpunkter eller arrangemang!

Hälsningar
Styrelsen Femstad
via
Ulrika Arvidsson
ordförande

VT 2013

I tisdags hade vi så vår andra träff på Högskolan Väst med Al Henry. Temat för denna gång var “Communication Strategies”. Som en förberedelse hade vi läst två artiklar av bland annat Zoltán Dörnyei. Vi diskuterade bland annat vad vi anser vara en strategi och hur dessa kan definieras. En intressant fråga som diskuterades var huruvida det är en strategi att använda ett annat språk…IMG_0690
Hur ska då dessa strategier läras ut…och dessutom…hur ska vi hitta sätt att bedöma dem? Ja, detta var frågor som 15 glada språklärare diskuterade tillsammans med Al Henry.

Här är Als presentation: Communication Strategies
Här är en länk till Skolverkets text om strategier i engelska och moderna språk.

IMG_0692Vi räknar med att även i höst bjuda in till ett seminarium. Vi ber er därför tänka till och skicka era förslag till Annette Eriksson Birgersdotter i styrelsen så tar vi beslut om ämne i samråd med Al. Han kommer sedan plocka fram relevant och aktuell forskning i det valda ämnet som vi sedan distribuerar.


Vi tackar än en gång Al Henry för en mycket intressant och trevlig kväll!
Ulrika Arvidsson
Språklärarna i Femstad

Seminarium Högskolan Väst med Al Henry

16 april kl. 17.30 välkomnar vi dig till vårens seminarium tillsammans med Al Henry på Högskolan Väst. Temat för dagens diskussioner är språkliga strategier. Nedan hittar du utförlig information.

LMS Femstad inbjudan – apr 2013

Al Henry lade 2012 fram sin doktorsavhandling inom området språkdidaktik. Här hittar du en länk till hans arbete.
L3 Motivation