Dalarna

Nya tider…

På årsmötet beslutades att lokalföreningen i Dalarna är vilande tills vidare. Vi kommer att finnas som nätverk istället och vidarebefordra information mm till våra medlemmar som vanligt.

Tänk på att alla medlemmar är välkomna till de olika lokalföreningarnas program, så botanisera gärna bland länkarna till dem!

Som medlem får du möjlighet att söka stipendium för fortbildning, tidningen Lingua kommer i brevlådan och vår grupp på Facebook växer för varje dag. Där dryftas både det ena och det andra, ett forum för alla språklärare!

Har du idéer till aktiviteter och fortbildning för språklärare i Dalarna? Hör av dig till oss så ser vi vad vi kan göra.

Om du vill ha kontakt med Språklärarnas Riksförbund i Dalarna, skicka ett mail till: lmsdalarna@gmail.com,

kontaktperson: Lotta Carlegård

Dalarna

Hej alla!

Hoppas ni haft en fin sommar och en spännande terminsstart med nya elever och kollegor.

Vi har haft fullt upp med att planera för Internationella Språk & Mångfaldsdagen tillsammans med Högskolan Dalarna den 26 september, och nu är det dags för er att få ta del av det intressanta programmet och boka in dagen för er och kanske med era elever?

 

Som ni ser av den bifogade affischen så är innehållet inte bara riktat till språklärare, så skriv ut, sätt upp och skicka vidare till kollegor som kan vara intresserade. Stort tack för det!

Även elever, framförallt de på gymnasiet som är intresserade av språkstudier, eller studera utomlands, är varmt välkomna!

Vi kommer att finnas på plats både i Borlänge och Falun. De flesta föreläsningar kommer att ske i Falun och jag vill speciellt tipsa om

Kjell Kampes föreläsning kl 16.30-18. Vi är oerhört glada att han kommer och bjuder på en upplevelse utöver det vanliga!

Ett mer detaljerat program med exakta tider mm kommer om ett par veckor, så håll utkik!

Hela dagen är naturligtvis kostnadsfri, så passa på att få både fortbildning och en härlig stund tillsammans med oss, de internationella studenterna och alla andra eldsjälar som ställer upp och informerar för din skull!

Vi ses torsdag den 26 september!

Lotta Carlegård & styrelsen i Dalarna

Klicka här för det preliminära programmet: download-1377708639238 (1)

 

Äntligen är våren här och nu börjar vi längta ut, utanför klassrummets väggar.

Välkommen att anmäla dig till en workshop om poesi och symbolspråk i uterummet!

Kursen riktar sig till samtliga språklärare.

Torsdag 2 maj kl 15-17.30 i Falun

Kostnad: 200kr för medlemmar, 300kr för icke medlemmar

Hör gärna av dig med andra tips och idéer om fortbildning i Dalarna.

Du kanske vill bli språkrepresentant på din skola?

För mer info och anmälan, kontakta:

Lotta Carlegård

lmsdalarna@gmail.com

tel 073-6739676